Биография

Д-р Лилия Иванова завършва Медицина през 2001 г. в Медицински Университет – Плевен. Зачислява се за специалност по Анестезиология и Интензивно лечение в МУ-Плевен през 2002 г. Придобива специалност през 2009 г. По време на специализацията си работи в Реанимация на МБАЛ гр. Свищов от 2003-2004 г.

От 2004-2006 г. работи в ОАРИЛ -МБАЛ гр.Севлиево.

От 2006-2011 г. започва работа в ОАРИЛ гр. Габрово.

От 2011-2018 г. става част от екипа на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, през който период натрупва огромен опит в неинвазивни и инвазивни процедури за интра и следоперативното обезболяване, регионална анестезия и обезболяване на остра и хронична болка.

Тя е анестезиолог с дългогодишен опит в анестезия и интензивна терапия в областта на Коремна хирургия, Гинекология, Съдова хирургия, Неврохирургия, Обезболяване на нормално раждане и Цезарово сечение, Ортопедия, като има определен насочен интерес към обезболяването на болка от всякакъв произход и регионални блокади.

През 2018 г. става част от екипа на Болница „ВИТА“, където усъвършенства своите умения в регионалната блокада за оперативни интервенции и завършва курс по Регионална анестезия и Криоаналгезия (Крионевролиза) на периферни нерви под ултразвуков контрол под ръководството на Игор Филиповски, завеждащ Крио Център в Дания. В момента е в екипа на ВМА-София като същевремнно завежда Център за лечение на болката като частна практика.

От април 2021 г. работи като анестезиолог в Клиника Малинов – София, където завежда Център за лечение на болката. През месец октомври 2021 г. д-р Лилия Иванова посети “Криоцентър” в Датската столица – Копенхаген, където проведе обучение по периферни нервни блокове и Криоаналгезия под ехографски контрол. Обучението бе проведено от д-р Игор Филиповски, един от лидерите в Европа в тази дейност и собственик на центъра. Издаденият сертификат я превръща във водещ специалист за тази дейност в страната.

От 13 февруари 2023 г.  д-р Лилия Иванова работи в Медицински Център “Ориндж“, където завежда Център за лечение на болката.

През месец март 2023 г. в столицата на Тирол – Инсбрук, Австрия, се проведе 10-ят ESRA Pain Cadaver Workshop, организиран от ESRA (Европейска Асоциация по регионална анестезия и лечение на болката) и Института по Клинична и Функционална Анатомия на Медицинският Университет в Инсбрук. С провеждането на този курс с голяма практична насоченост в лечение на хронична болка и с придобитият сертификат, Д-р Иванова се утвърди като разпознаваем специалист не само у нас, но и в редиците на членовете на ESRA.

Сертификати